ŞEF EĞİTMEN CANER YİĞİT AYDOĞAN’IN ÖZEL REÇETELERİ YAKINDA MEDYA 27’DE…
Özel reçeteleriyle Türkiye’nin önde gelen şefleri listesinde yer alan Türk Mutfağı Enstiüsü Kurucusu, Türkiye’deki meslek ve turizm okullarında eğitim, seminer ve workshop etkinleri yapan, "Küçük dokunuşlar, büyük lezzetler..." mottosu ile de tanınan Eğitmen Şef Caner Yiğiti, Medya 27 Fikir platformunda tecrübelerini kaleme kalacak.
EĞİTMEN ŞEF CANER YİĞİT AYDOĞAN KİMDİR?
1993 İzmir Doğumlu, aslen Bolu-Yeniçağal'ıdır. 1999 Yılında Asil Nadir İlk Öğretim Okulunu tamamladıktan sonra liseden mesleki kariyerine giriş yapmak için ayrıldı ve 2009 yılında Türk Truzim Turem okulundan mezun oldu. Okumanın yaşı yok görüşünü sürdürüp okumaya devam etmektedir. 2015 yılında askerlik görevini Genel Kurmay Başkanının özel aşçısı olarak ve özel mutfak çavuşu olarak üstün hizmet ve başarılar ile tamamlamıştır.
ÖNEMLİ MEKANLARDA GÖREV ALDI
2008-2010 yıllarında İzmir Prencess Hotel ve Çeşme Sheraton Hotel'de, 2011-2012 TexMex All A Carte Restaurantında, 2012-2013 yaz sezonu Kuşadası Aqua Fantasy Hotel'de, 2013-2015 Yıllarında İzmir Hilton Hotel'de Dömi Chef olarak görev aldı. 2016-2018 yıllarında La’dude Art Cafe Galeri ve La’dude Bahçe Restaurantının Kordinatörlüğünü yaptı. 2018 -2019 Mavi Yeşil Tesisi Executive Chef ve F&B Müdürlüğü, Urla Sey-rü Sefa Tesisleri Executive Chef , Ata Gurme Et Lokantası Mutfak Danışmanlığı, İzmir Teleferik Aile Çay Bahçesi Mutfak Danışmanlığı , Rocca Event - Catering’te Mutfak Danışmalığı yapıp, Executive Chef olarak görev almıştır. Aynı zamanda İzmir Gümüldür Resort Hotel'de Executive Sous Chef olarak görev almıştır. . 2020 yılında İzmir La Win Wedding Event Hall’da Executive Chef olarak başladığı görevinde ise hala devam etmektedir.
GÜÇLÜ KARİYERİ VE TECRÜBESİ VAR
Ek olarak TAFED Üyesi , TAFED Milli Takım Dernek Temsilcisi , İzmir Aşçılar Derneği Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığını yapmakta ve İzmir Aşçılar Derneği Milli Takım Kurulu Başkanı , Almanya Workshop Günlüğü Pastacılar İzmir Temsilcisidir. Bunların yanında Clup Mundo Culinary Türkiye Milli Takım Üyesidir. Türk Mutfağı Enstiüsü Kurucusu, Türkiye’deki meslek ve truzim okullarında eğitim, seminer ve workshop etkinleri yapmaktadır. Ayrıca EGE TV kanalında Pozitif Yaşamın Sırları Programı mutfak şefidir. Şu anda ise Magazin İzmir Dergisinde ve EGE’de Yaşam Gazetesinde yemek köşe yazarlığına devam etmektedir.
Daha önceki yıllardaysa; 2012-2013 yıllarında TV35'te "Mutfaktayız" canlı yayın yemek programını Elçin Özsavcı ile birlikte, Ege TV yemek programında İlkay Kıyak ile ve TV8 de Arda'nın programına konuk aşçı olarak katılmıştır. Ek olarak Businiess Channel Restourant TV yemek programlarında bulunmuştur. The Chefs of Anatolia (Anadolu şefler) ekibinin kurucularından biri ve ekibin önemli bir parçasıdır.
Bu donanımlı ve dolu geçmişine artı olarak sektör tecrübesi sebebiyle çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermekle birlikte sosyal sorumluluk projelerinde de aktif görev almaktadır. 12. yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyasında yoğun olarak özel davet ve eventler düzenlemektedir.
Ve son olarak hala; Restaurant, Executive Chef, Food Stylist, Cake Designer, Kitchen Designer, Private Chef, TV Presenter Görevlerine devam etmekte yanı sıra Elvan Sevinç KORGUN ile çeşitli danışmanlık ve organizasyon çalışmaları yapmaktadır. "Küçük dokunuşlar, büyük lezzetler..." mottosu ile de tanınır.
Bir Yorum Bırakın